علامه حلی5

ُسازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان، دبیرستان دوره اول علامه حلی5 تهران
ما این جاییم...
علامه حلی5

سمپادی‌های علامه حلی۵ تهران

طبقه بندی موضوعی
آخرین نظرات
  • ۱۶ مهر ۰۳، ۲۱:۴۸ - نرگس
    نرگس
  • ۲۰ تیر ۰۳، ۱۹:۴۱ - سلام
    سلام

تقویم میلادی

سلام دوستان عزیز ان شاء الله حالتون خوب باشه
سعی کردم توی مدت بیشتر از سه ساعت به همه ی سوالات تون جواب بدم ولی ممکنه سوالی جا مونده باشه که امیدوارم با نکات زیر به جوابش برسید

برای امتحان حتما حتما کتاب درسی و کتاب تکمیلی رو بخونید و اگر خوب خوندید نگران نباشید چیزی خارج از این ها نمیاد( مگر اینکه سوال مفهومی باشه و مفهومش رو توی کتاب توضیح داده باشه)
منبع دقیق آزمون
کتاب درسی: صفحه ۹۳ تا ۱۱۶ (فصل ۱۱ و ۱۲ و ۱۳)
 کتاب تکمیلی: صفحه ۸۴ تا ۱۰۱

🔷بعد از کلاس رفع اشکال لازم میدونم یه جمع بندی داشته باشم و به چند تا نکته تاکید کنم
این موارد درسته و اگر فکر میکنید قبلا چیز دیگه ای شنیدید تاکید میکنم اگر فکر میکنید قبلا چیز دیگه ای شنیدید اون رو فراموش کنید و این ها رو یاد بگیرید
🌺اول باکتری ها خودشون غشادارن ولی ماده ژنتیکی شون غشا نداره و توی سیتوپلاسم رهاست
و باکتری ها اندامک و هسته ندارن
🌺دوم سلول های گیاهی و جانوری هر دو میتوکندری دارن
🌺سوم چربی ها مستقیم از روده جذب خون نمیشن و اول به لنف که مایعی شبیه خون هست میرن
🌺چهارم همه ی سلول ها میتونن واکوئل داشته باشن ولی فقط سلول های گیاهی واکوئل مرکزی دارن
🌺پنجم دهان گوارش شیمیایی ناچیز و مکانیکی داره
مری فقط مکانیکی
معده شیمیایی ناچیز و مکانیکی 
روده شیمیایی زیاد و مکانیکی ناچیز
🌺ششم کیسه صفرا فقط ماده ی صفرایی که به وسیله کبد تولید میشه رو غلیظ تر و بهتر میکنه و ماده ی صفرا فقط به آنزیم لیپاز پانکراس در هضم چربی ها کمک میکنه
🌺هفتم ورید باب یه رگ خونیه که غذاهایی که در روده ها و... جذب خون میشن رو جمع آوری می‌کنه و به کبد میبره
🌺هشتم مری و معده و روده دو جور حرکت گوارشی دارن
یک حرکت کرمی که غذا رو به جلو می‌بره
دو حرکت قطعه قطعه کننده که غذا رو خرد تر و منسجم تر میکنه
🌺نهم توی فرآیند بلع اپی گلوت جلوی ورود غذا به نای رو میگیره و زبان کوچک جلوی ورود غذا به بینی رو
🌺دهم پرزهای روده به این شکلن
در دیواره روده چین خوردگی وجود داره
روی چین خوردگی ها پرز
و روی پرزها سلول های روده که غشا شون چین خورده ست و به چین خوردگی هاش ریز پرز میگن
🌺یازدهم سلول به وسیله گلوکز مواد مورد نیاز خودش مثل چربی ها و اسید آمینه و... رو می‌سازه
🌺 دوازدهم سیاهرگ باب کبدی پر از مواد غذاییه برخلاف بقیه سیاهرگ ها که از اندام ها مستقیم به قلب میرن این سیاهرگ سر راه به کبد میره
🌺سیزدهم برای به دست آوردن انرژی ذخیره شده در هرگرم مواد غذایی کافیه فرمول صفحه ۹۶ کتاب تکمیلی رو بلد باشید
🌺چهاردهم هیدر دستگاه گوارشی نداره و کیسه گوارشی داره که غذا رو به وسیله بازوهاش شکار میکنه و از طریق دهان سلولی وارد میکنه و به وسیله آنزیم هاش این غذا تجزیه میشه و مواد مفیدش جذب سلول هاش میشه و مواد مضرش از همون دهان خارج میشه
🌺چهاردهم چینه دان در پرندگان محل ذخیره موقت غذاست و سنگدان هم در پرندگان به وسیله عضلاتی که دور تا دورش هست منقبض میشه و به کمک سنگریزه های داخلش غذا رو مثل دندان خرد و له میکنه
🌺 پانزدهم جانورانی که دندان نیش بلند دارند گوشتخوار
دندان نیش ندارند گیاهخوار
و بقیه همه چیز خوار هستند
🌺شانزدهم امپرازول دارویی هست که در درمان ریفلاکس کاربرد داره و اسید معده رو کاهش میده و باعث میشه آسیب کمتری به سلول های دیواره قسمت انتهایی مری وارد بشه
🌺هفدهم سلول های پوششی دیواره روده باریک و معده هم آنزیم گوارشی ترشح می‌کنند
🌺هجدهم میتوکندری اکسیژن و مواد غذایی رو میگیره و ATP و کربن دی اکسید آزاد می‌کنه
و کلروپلاست کربن دی اکسید و نور رو میگیره و گلوگز و اکسیژن تولید می‌کنه
🌺نوزدهم نشاسته و سلولز از به هم پیوستن مولکول های گلوکز به وجود میاد
جانوران نشاسته و سلولز تولید نمی‌کنند
و سلولز در بدن جانوران مستقیم تجزیه نمیشه و به دفع بهتر مواد کمک میکنه
برخی باکتری ها در بدن جانوران سلولز رو تجزیه میکنن مخصوصا در بدن جانوران گیاهخوار
🌺 بیستم به طور کلی در موادغذایی پیشساز ویتامینA وجود داره نه خودش و این مواد در بدن تغییر کوچکی میکنن و به ویتامین A تبدیل میشن
🌺بیست و یکم همه گیاهان اتوتروف اند
🌺بیست و دوم هر چی که از سلول کوچکتر باشه زنده نیست
🌺بیست و سوم دوازدهه محل گوارش شیمیایی و تجزیه غذا و ژژنوم و ایلئوم محل جذب منومرهاست که همه از قسمت های روده باریک هستند
🌺 بیست و چهارم اسفکترها دریچه هایی در دستگاه گوارش است که ورود و خروج مواد غذایی و دفعی و یا آنزیم های گوارشی رو کنترل می‌کنه

موفق باشید- چراغیان

۹۹/۱۰/۱۰
علی چراغیان

نظرات  (۱۵)

۲۲ دی ۹۹ ، ۱۲:۳۳ یاشار بخشی

سلام استاد عزیز  خسته نباشید ممنون که به فکر ما هستید ، خیلی مفید بودن ممنون از زحماتتان . همینطور ممنونم از کادر زحمت کش مدرسه . 

استاد واقعا ممنون ازتون بابت زحماتتون 

۱۳ دی ۹۹ ، ۱۴:۳۴ محمد آرمان نظری کلاس 701

استاد خسته نباشید 

خیلی متچکریم واقعا دستتون درد نکنه 

😁😁⚘⚘

۱۲ دی ۹۹ ، ۲۰:۳۵ پوریا طاهرنیا

سلام استاد.

از زحمات شما تشکر می کنم. از این که وقت زیادی برای ما ها گذاشتید سپاسگزارم.

۱۱ دی ۹۹ ، ۱۹:۳۸ علی چراغیان

سلام ممنونم از محبت همگی شما

معلم عاشق اینه که بچه ها درس شون رو خوب یاد بگیرن، این روزا معلم ها و مشاورای مدرسه به هر نحوی دارن تلاش می‌کنن تا شما توی این شرایط کرونایی مشکل درسی و... نداشته باشید و دعا کنید منم توی این زمینه موفق باشم

منم دعا میکنم توی همه ی امتحانای درسی و غیردرسی زندگی تون موفق باشید دوستای گلم

۱۱ دی ۹۹ ، ۱۸:۲۷ پارسا مداحی

سلام استاد!

خیلی ممنون از زحماتی که برای ما می کشید 🙏🙏🙏

۱۱ دی ۹۹ ، ۱۶:۰۷ بنده خدا

استاد الان من کلا تو عالم دیگه ام!!!!

اخه چجوری اینقدر........

استاد واقعا نمی دونم چجوری تشکر کنم!!!
به عمرم همچین معلمی ندیده بودم!

۱۱ دی ۹۹ ، ۱۱:۰۲ یزدان اولیایی

سلام استاد. خیلی ممنون که این نکات رو گفتید فقط یه سوال واسم پیش اومد. شما اینجا گفتید که در مری غذا دچار تغییر مکانیکی میشه در صورتی که من حتی نمیدونستم که غذا تو مری تغییر میکنه و فکر میکردم که مری فقط مری غذا رو منتقل میکنه! خواستم بدونم که این تغییر مکانیکی تو مری چه جوری صورت میگیره و ایا واقعا تاثیرگذاره؟

 

 

پاسخ:
سلام خواهش میکنم
پس قول بده کتاب درسی و تکمیلی رو با دقت بخونی و هرجا سوال داشتی بپرسی ان شاء الله که بتونم جواب بدم
بله تاثیر گذاره
غذا وقتی توی مری منتقل میشه همزمان دو نوع حرکت انقباضی به وسیله ی ماهیچه‌ های دیواره مری انجام میشه و غذا له تر میشه(گوارش مکانیکی)
یکی حرکات کرمی(که مثل حرکت کردن کرم خاکی باعث جلوبردن غذا میشه) و یکی حرکت قطعه قطعه کننده که غذا رو فشار میده و میچلونه😊

خیلی خیلی ممنون که این قدر به فکر ما هستید❤❤❤❤🌹🌹🌹🌹🌹🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻

استاد خیلی ممنونممممممممم 🤩🤩🤩🤩😍😍😍😍😍

استاد خدا خیرتون بده

واقعا زحمت کشیدید

ایـــن همه شما وقت گذاشتید برای ما

انشالله همیشه سلامت باشید

 

 

خیــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــلـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــی خیــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــلـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــی خیــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــلـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــی  مـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــمـــــــــــــــــــــــــــــنـــــــــــــــــــــونـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــیـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــم

 

 

 

الفاظ در بیان تشکر از شما الکن است.

 

خدا خیرتون بده

تشکر

 

 

۱۰ دی ۹۹ ، ۱۹:۳۶ یزدان روشن

سلاام استاااد!!

خیلییییییییییییییی ممنووووووووووون!

لطف کردید به شتاستفاده می کنیم از این مطالب

خسته نباشید و خدا قوت  :))

استاد واقعااااا دستتون درد نکنه!!!!

تو این هفت سال هییییییییییچ معلمی این جوری به یاری نمی داد!!!

استاد یه کردید با من که جز زیست شناسی و پزشکی به هیچ شغلی فکر نکنم

خیلی لطف کردین 

ممنون ^_^

سلام استاد خسته نباشید 

خیلی ممنون از زحماتتون 🌹🌺🌷

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">